Yazılımcı Kadınlar ve Kariyer Yolculukları – V

Gülçin Yıldırım Jelínek —  11 Ağustos 2020 — 3 Comments

Bilgisayar Mühendisliği – Beyza Karadeniz

Tercih döneminin başladığı şu günlerde yazılım kariyeri yapmak isteyen arkadaşlara ilham vermesi amacıyla bu yazı serisini planladık ve sektörün bilinen isimleri ile röportaj yaptık. Serinin ilk dört yazısına şuradan ulaşabilirsiniz: I, II, III ve IV. İyi okumalar!

Beyza Karadeniz

Merhaba Beyza, hangi üniversitede hangi bölümde okuyorsun?

Atatürk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği 2.sınıfı bitirdim.

Hangi dersleri aldın?

Genel Mühendislik Dersleri (Genel kimya ,matematik, fizik, Diferansiyel Deklemler.) Bilgisayar Mühendisliğine Giriş, Ayrık Matematik ,Programlaya giriş (C ) , Lineer cebir ,Nesneye Yönelik programlama(C++), ,Programlama Dilleri,Veri Yapıları Ve Algoritmaları, İleri Programlama(Python), Web Programlama, Sinyaller Ve Sistemler

Erasmus ve Yabancı Dil?

Okulum yani Atatürk Üniversitesi Erasmus açısından üst dönemden edindiğim bilgilere ve giden arkadaşlarla konuştuğum kadarıyla gayet iyi fırsatlar tanınıyor (üniversite çeşitliliği, başvuru süreci ve sonrasındaki yardımlar). İçinde olduğumuz süreçte (Covid-19) aksaklıklardan dolayı benim Erasmus planlarım maalesef askıya alınsa da mezun veya sonraki hayatımda gerçekleştirmek için çalışacağım. İngilizce artık yeterli değil 2. yabancı dili istedikleri için bunun için çaba göstermeye çalışacağım. Gerekirse dil kurslarıyla bu açığın kapatılması gerektiği tecrübeli kişiler tarafından söyleniyor.

Kariyer yolun nasıl şekillendi?

Yolun çok başında olduğum için bu zamanları çok çalışıp projeler geliştirerek geçiriyorum. Yapacağım stajlar ile deneyimlerimi artırmayı hedefliyorum.

Bu bölümde mutlu musun? İyi ve kötü yönleri neler?

Bölümümde mutluyum. Bu bölümde çalışmayı sevdiğim ve her gün öğrendiğim farklı şeyler ve her gün öğrenme isteğinin artması beni mutlu etmesinde genel sebepler arasında.

Bazen bırakıp tamamen farklı bir şeyler yapasın geliyor mu? O anlar genelde neden kaynaklanıyor?

Bırakmak değil de çok yorulduğum zamanlar oluyor. Örneğin bir hatanın çözümünü uzun süre bulamadığımda veya işin içinden çıkamadığım durumlarda bir acaba diyorum ama sonra ara verip devam edince iyi ki💜 diyorum.

Hangi topluluklar içerisinde yer alıyorsun? Sana faydası olduğunu hissettin mi?

Bölümümüz içinde Bilgisayar Bilişim Kulübü’ndeyim. Üye olarak başladığım serüvene yönetim kurulunda devam ediyorum. Kulüp içerisinde birlik olup hem kendimizi geliştiriyoruz hem de birbirimizden çok şey öğreniyoruz. Sosyal anlamda da bizi olumlu etkilediği ve geliştirdiği bir gerçek. Faydalı olduğunu düşündüğüm Kadın Yazılımcı gibi birkaç topluluk arasındayım.

Çok teşekkürler Beyza!

Gülçin Yıldırım Jelínek

Posts Twitter

Gülçin annelik için verdiği araya Thales şirketinde Devops ve Otomasyon Mühendisi olarak iş bulup bir son verdi. Son 10 yıldır PostgreSQL, yazılım otomasyonu ve bulut mimarileri üzerine çalışıyor. Tallinn Teknik Üniversitesi'nde Bilgisayar ve Sistem Mühendisliği üzerine yüksek lisans yaptı ve Yıldız Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği lisans mezunu. PostgreSQL Europe yönetim kurulunda bulundu ve hala toplulukta konuşmalar yaparak ve konferanslar organize ederek aktif olarak çalışmakta. Şu an Prag'da yaşıyor ve Prague PostgreSQL Meetup'ı organize ediyor. Kadın Yazılımcı kurucu üyelerinden biri olmaktan gurur duyuyor.

Trackbacks and Pingbacks:

  1. Yazılımcı Kadınlar ve Kariyer Yolculukları – VII | Kadın Yazılımcı - 12 Ağustos 2020

    […] ile röportaj yaptık. Serinin ilk altı yazısına şuradan ulaşabilirsiniz: I, II, III, IV, V ve VI. İyi […]

  2. Yazılımcı Kadınlar ve Kariyer Yolculukları – VI | Kadın Yazılımcı - 12 Ağustos 2020

    […] ile röportaj yaptık. Serinin ilk beş yazısına şuradan ulaşabilirsiniz: I, II, III, IV ve V. İyi […]

  3. Yazılımcı Kadınlar ve Kariyer Yolculukları – XVII | Kadın Yazılımcı - 14 Ağustos 2020

    […] ile röportaj yaptık. Serinin ilk onaltı yazısına şuradan ulaşabilirsiniz: I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII, IX, X, XI, XII, XIII, XIV, XV ve XVI İyi […]

Yorum yapmak için