Kadın Yazılımcılar Woman Developers Day’de Buluştu !

Setenay Ceren Avci —  5 Mayıs 2014 — 3 Comments

15 Mart 2014 tarihinde attığımız ilk maille başladı Woman Developers Day serüvenimiz.  Fahri danışmanımız Hüseyin Mert’in aracılıklarıyla başladığımız konuşmacı arayışları bir süre sonra konuşmacı başvuruları alma noktasına ulaştı. Etkinlik hazırlıklarına devam ederken mail yoluyla ulaştığımız güzel yürekli insanların da desteğini alınca çok kısa sürede duyuldu ve dolayısıyla büyüdü etkinliğimiz.

WDDBlog

 

İlk oturumumuz Gülçin Yıldırım’ın PostgreSQL sunumuyla başladı ve veritabanı işlemlerine karşı besleyip büyüttüğüm bütün ön yargılarımın başını ezdi geçti. Belki de geleceğimi şekillendirecek kıvılcımlar düşürdü yüreğime. “PostgreSQL çok güzel !” cümlesini öyle şirin kurdu ki, duyan herkes daha tanımadan sevdi postgres’i.

İkinci oturumda Nesrin Kalender aldı kürsüdeki yerini. Sass hakkında tek bir kelime dahi bilmeyen birinde merak uyandıracak nitelikte bir sunum yaptı ve anlatamayacağım kadar tatlıydı.

Üçüncü oturum Pardus hakkında bilgilendiğimiz, yanlış bildiklerimizi düzelttiğimiz Merve Selçuk’un sunumuyla devam etti. Pardus Yaz Okulu’ndan bahsetti ve bir çok katılımcının aklına yazı bu şekilde değerlendirme fikrini düşürdü.

Sabah gerçekleşen her üç oturumda yaptığımız hediye çekilişleri etkinliğe ayrı bir dinamizm kattı ve gün sonunda yapılacak büyük çekiliş için sabırsız bekleyişleri arttırdı. 🙂

Bir buçuk saatlik yemek molasından geri döndüğümüzde ise etkinliğimize dahil olan ve devam eden oturumlarla eş zamanlı olarak yürüttüğümüz beş farklı atölyeye start verilmesi WDD’ye bambaşka bir boyut kazandırdı. Kader Sucuk ile Ruby on Rails, Vildan Ilki ile Android 101-102, Cemile Sarıcaoğlu ile Php, Zeynep Nur Dilek ile Java atölyelerimize yoğun ilgi vardı. Birbirinden yararlı bu atölyelerden #WDD hashtag’iyle atılan tweetler ne denli güzel geçtiklerini anlamamıza yetti.

Devam eden oturumların dördüncüsünde konuğumuz Armağan Ersöz, programlanın sanılanın aksine Python ve onun framework’ü Django ile ne kadar kolay ve eğlenceli olabileceğinden bahsetti.

Beşinci oturumumuzda Burcu Sözay, GIS konulu sunumu ile coğrafi bilgi sistemlerinin mantığı, kullanım alanları ve örnek uygulamalarına değindi.

Altıncı ve son oturumumuz Java EE üzerineydi. Konuşmacımız Seval Ünver programlama dillerinin kullanımıyla alakalı ilgi çekici istatistikler vererek sunumunu renklendirdi.

Oturumların ardından büyük çekilişimizi yapıp yüzlerde kocaman gülümsemeler bıraktıktan sonra, yoğun ilgi sebebiyle atölye sınıfından konferans salonuna taşıdığımız Kadın Yazılımcı ekibi Sosyal Atölye’miz ise etkinliğin en can alıcı kısmıydı. Sorulan sorular cevaplandı, deneyimler aktarıldı. Meslek adına uzak kalınan ne varsa yüzlerce adım yaklaşıldı. Korkuyla bakılan yazılım dünyası şirin ve pembe bir hal aldı etkinliğe katılanların gözünde.

Etkinliğin bana, ekip arkadaşlarıma ve katılımcılara sağladığı en büyük kazanımlardan biri de şüphesiz oturum aralarında konuşmacı ve mentorlerimizle ettiğimiz sohbetlerdi. Onlardan aldığımız güzel yorumlar sonrasında PAÜ Özgür Yazılım Topluluğu’nu tutabilene aşk olsun.

WDD’nin nasıl harika geçtiğinin en güzel kanıtları şüphesiz fotoğraflarımız. 😀

son

 

Woman Developers Day’in düzenlenmesinde emeği geçen herkese, değerli konuşmacılarımız ve mentorlerimize, etkinliğimizin duyurusunu bıkmadan usanmadan yapan destekçilerimize, sponsorlarımıza ve katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, başarımız sizin de başarınız.

Ve en önemlisi, bu denli güzel etkiler bırakan bir etkinliğe imza atan Pamukkale Üniversitesi Özgür Yazılım Topluluğu ailesine çok ama çok teşekkür ediyorum. Ekip ruhunu, topluluk olmanın gerekliliklerini sizlerle yaşadığım için çok mutluyum.

10178022_10152376507042346_8258311356599446611_n

 

Bir sonraki yazıda görüşmek üzere. Sevgiler.

Setenay Ceren Avci

Posts Twitter

Öğrenme meraklısı, yeni mezun Bilgisayar Mühendisi.

3 responses to Kadın Yazılımcılar Woman Developers Day’de Buluştu !

  1. Pardus Yaz Okulu hakkında anlatılanları bir yere yazsalar da biz de okusak. Geçen yıl düzenlenen pardus yaz kampı bile sonuçlanmadı henüz. Bakınız: http://kamp.pardus.org.tr

    Merak eden varsa gelelim, doğrusunu anlatalım.

  2. Gülçin Yıldırım 6 Mayıs 2014 at 11:51

    Biz de etkinlikte o konuyu anlatan bir yazı yazmalarını kendilerinden rica etmiştik. Bu sene için henüz kesin tarihlerin belli olmadığnı söylediler. Siz bu konuda deneyimlerinizi paylaşmak isterseniz yazı gönderebilir, başka bir etkinlikte anlatabilirsiniz.

  3. Bir yazılımcı 19 Mayıs 2014 at 00:12

    Necdet hocamız Pardus camiasında neredeyse işin başından beri bulunan bir isim. Kendisini tanımayan yoktur. Biz Pardus’u en parlak zamanlarında kullandık, yaymaya çalıştık ve destek verdik. Ben kişisel olarak 5 yıldır destek vermiyorum ve şu anda da desteğimi çektim. Hala staj yaptırıyor olduklarını görünce de çok komiğime gitti. Hatta yeni işe aldıkları elemanları da hangi süzgeçten geçirerek alıyorlar merak içindeyim. Çünkü stajlarda da pek objektif değillerdi. İşe aldıkları kişilerin de pek kalifiye olmadıklarını fark ettim. Benim gözümde Tubitak zaten şu anda bütün birimleriyle beraber köhneleşmiş bilimden uzak bir yer. İçimizde hala devlete ve Tubitak’a pollanna gibi bakıyor olanlarımız vardır, onlara da acıyorum.

Yorum yapmak için